De Jacobsboeken, oftewel Een grote reis over zeven grenzen, door vijf talen en drie grote religies, de kleine niet meegerekend.
Olga Tokarczuk
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2019
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
12 maart 2019
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Ksie̜gi Jakubowe
Jaar van uitgave:
2014
Plaats van uitgave:
Krakau
Uitgever:
Wydawnictwo Literackie
Vertaald uit:
Pools
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-445-3797-0
EAN:
9789044537970
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
909 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Ksie̜gi Jakubowe. - Krakau : Wydawnictwo Literackie, 2014. - Omslagtitel: De Jacobsboeken. - Paginering loopt van pagina 909 naar 2.
Annotatie
Een joodse koopman in het Polen van de achttiende eeuw verklaart zichzelf tot de nieuwe messias en slaagt erin een massa volgelingen te krijgen.
Flaptekst
Door de ogen van de tijdreizende joodse matriarch Jenta volgen we het leven van een controversiële sekteleider. Jacob Frank (1726-1791) bekeerde duizenden joden tot het frankisme, zijn eigen mengelmoesje van joodse en christelijke elementen. Hij kreeg een gevangenisstraf opgelegd toen bekend
werd dat er orgieën plaatsvonden onder het mom van religie. Tokarczuk beschouwt deze charismatische, mysterieuze figuur door de ogen van joden, moslims en christenen, van de mannen en vrouwen die hem bewonderden en degenen die hem haatten, en van die ene vrouw die hem als enige werkelijk leek te zien.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen