De kleuren van het wad
van bedreigde zee tot werelderfgoed
Kester Freriks
Auteur:
Uitgegeven:
Assen, 2015
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
In woord en beeld (986.2)
NUR:
Sociale geografie algemeen (900)
Codes
ISBN:
978-90-232-5399-0
EAN:
9789023253990
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
32 pagina's
Extra pagina's:
224 pagina
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Overzicht van de bescherming van het wad vroeger en nu, met interviews met betrokkenen, aandacht voor de complexiteit van het beheer en de wetenschappelijke waarde van het gebied.
Flaptekst
De kleuren van het wad is een schitterend document voor iedereen die geïnteresseerd is in het waddengebied. Het eindigt met de triomf van de Waddenvereniging: in 2009 volgde een grootse en terechte bekroning. UNESCO riep de Waddenzee uit tot Werelderfgoed. Het boek is rijk geïllustreerd met historische kaarten, foto's en archiefmateriaal dat tot het bezit van de Waddenvereniging behoort.

Kester Freriks (1954) is schrijver van romans, essays en natuurboeken, waaronder Vogels kijken. Alle driehonderd Nederlandse vogelsoorten en Verborgen wildernis. Ruige natuur en kaarten in Nederland. Hij is verbonden aan de cultuurredactie van NRC Handelsblad en volgt al meer dan dertig jaar het Oerol Festival op Terschelling. Hij geeft jaarlijks rondleidingen tijdens de Kunstmaand Ameland. In 1982 werd hij bekroond met de Van der Hoogt-prijs voor literatuur.

Deze publicatie is een initiatief van De Culturele Onderneming, uitgeverij Koninklijke Van Gorcum en de Landelijke Vereniging tot Behoud van de Waddenzee.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen