De laatste man in de toren
Aravind Adiga
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2011
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Last man in tower
Jaar van uitgave:
2011
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Atlantic Books
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-234-6579-9
EAN:
9789023465799
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
487 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Last man in tower. - London : Atlantic Books, 2011.
Annotatie
Een oude man houdt als enige stand tegen een projectontwikkelaar terwijl zijn medebewoners van een wooncommune in Mumbai langzaam van vriend in vijand veranderen omdat hij weigert mee te werken aan een lucratieve oplossing.
Flaptekst
Aan wie je het ook vraagt in Bombay, iedereen zal zeggen dat Toren A helemaal pucca is. Het gebouw is dan wel omringd door sloppenwijken en er razen ook continu vliegtuigen over, toch is het al vijftig jaar lang pucca. Maar Bombay is veranderd in die lange tijd, en niet alleen van naam. Mumbai is nu een stad in ontwikkeling, bevolkt door welvarende Indiƫrs die in het buitenland steenrijk zijn geworden. Wanneer projectontwikkelaar Dharmen Shah de bewoners van Toren A probeert uit te kopen om er luxueuze appartementen te bouwen, is zijn bod meer dan genereus. Maar lang niet iedereen accepteert het bod: velen wonen al hun hele leven in het gebouw en zijn bovendien op leeftijd. De spanningen tussen de doorgaans zo beleefde bewoners van Toren A komen tot een kookpunt wanneer ze een voor een toch voor het geld zwichten, behalve de halsstarrige leraar Masterji. Het wordt steeds duidelijker dat het gevaarlijk is om Shah ook maar iets te weigeren en als de deadline voor de verkoop nadert, veranderen Masterji s buren in vijanden, en zijn vrienden in samenzweerders.
De laatste man in de toren is een innovatieve en spannende roman over geld en macht, luxe en verlies, hebzucht en moord. Een weergaloos boek over een man die weigert zich aan te passen aan een snel veranderende wereld.
Literaire adressenbank
Uitgever
Eigen recensies Literatuurplein
Delen