De Libanese keuken
tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 80 klassieke recepten
Ghillie Basan
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Lebanese food & cooking
Jaar van uitgave:
2009
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Anness
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Foto's:
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Overige landen (629.63)
NUR:
Keuken per land en streek (442)
Codes
ISBN:
978-90-483-0295-6
EAN:
9789048302956
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
29 cm
Omvang:
160 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Lebanese food & cooking. - London : Anness, 2009. - Met reg.
Annotatie
Flaptekst
Tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 80 klassieke recepten

Ontdek de rijke en levendige kookkunst van Libanon, een van de meest verfijnde keukens ter wereld. Ontdek de verschillende aspecten van de Libanese eetgewoonten.

In de inleiding worden de geschiedenis en de geografische kenmerken van dit interessante land behandeld; daarnaast komen de speciale ingrediënten van deze keuken uitvoerig aan de orde.

Onder deze klassieke gerechten bevinden zich een groot aantal bijzondere mezzegerechten, spannende en originele hoofdgerechten, een rijk assortiment aan verrukkelijke groentegerechten en de kostelijke zoetigheden en romige desserts waar dit gebied zo beroemd om is.

Geniet van een geurige olijven-paprikasalade, geroosterde kippenvleugeltjes met knoflook en sumak, vis met tomaat en granaatappelsaus, pittige vleesdumplings in yoghurtsaus, geroosterde lamsbout met rijst en geurige griesmeelcakes met maanzaad.

Bevat meer dan 300 prachtige en instructieve foto¿s en een voedingswaardelijst voor elk recept.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen