De liefde van Annie Mols
Louis Paul Boon
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2005
Serietitel:
Verzameld werk / Louis Paul Boon
Serienummer:
dl. 14
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1959
(Overige) personen
Nawoord:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
90-295-6306-0
EAN:
9789029563062
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
927 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Oorspr. uitg. van: De liefde van Annie Mols: 1959. - Herz. uitg. o.d.t.: Het nieuwe onkruid: Amsterdam : De Arbeiderspers, 1964. - Opnieuw herz. uitg. o.d.t.: Als het onkruid bloeit: Amsterdam : De Arbeiderspers, 1972. - Rugtitel: De onkruidromans.
Annotatie
Bundeling van drie romans van de Vlaamse auteur (1912-1979) over jongeren in de jaren vijftig en zestig.
Flaptekst
Dit deel van Boons Verzameld werk bundelt drie boeiende romans over 'de moderne bandeloze jeugd': over de hele en halve nozems uit de jaren vijftig (De liefde van Annie Mols), over de met ongekende luxe geconfronteerde sceptische generatie uit de vroege jaren zestig (Het nieuwe onkruid) en over de zich aan seks & drugs & rock ' n roll overleverende contestanten van na '68 (Als het onkruid bloeit).
Elk op hún manier refererend aan hún tijd, handelen deze drie boeken over het zogeheten jeugdprobleem. De liefde van Annie Mols, een semi-pulproman, kan worden gezien als een voorafspiegeling van Het nieuwe onkruid, een pseudo-bekentenisroman, die op zijn beurt gerecycleerd wordt in Als het onkruid bloeit. Naarmate zijn bezorgdheid over de op drift geraakte jongeren toenam, zette Boon in zijn officieuze trilogie de uitwassen van de naoorlogse jeugdcultuur steeds zwaarder aan. Maar niemand was volgens de schrijver onschuldig in deze ondergaande wereld; in het 'criminele' gedrag van de jongeren weerspiegelde zich het amoralisme van hun ouders. Alles wel aan boord? Aan boord van het zinkende schip?

Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met de universiteiten van Antwerpen en Gent, en de erven Boon. Het variantenapparaat is te bekijken op www.lpbooncentrum.be
Literaire adressenbank
Uitgever
Relevante links
Delen