De magie achter de Michelinster
onthullingen van een hoofdinspecteur
Paul Van Craenenbroeck
Uitgegeven:
Amsterdam, 2011
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2011
Vertaald uit:
Frans
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Bereiden en conserveren van voedings- en genotmiddelen (629)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-5831-572-4
EAN:
9789058315724
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
224 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Uitg. in samenw. met Van Halewijck.
Annotatie
Flaptekst
Paul Van Craenenbroeck
De magie achter de Michelinster

Met een voorwoord van Jonnie en Thérèse Boer.

Ruim twintig jaar was Paul Van Craenenbroeck hoofdinspecteur voor de beroemde en gevreesde Michelingids. In deze periode bezocht hij talloze restaurants in de Benelux, proefde hij en oordeelde hij. Een ster erbij, een ster eraf. Het lot van vele chefs en eigenaren lag in zijn handen. Heel openhartig en onderhoudend vertelt de auteur over zijn ervaringen, avonturen en schandalen. Hij spaart niets of niemand. Ook het beroemde El Bulli in Rosas moet eraan geloven.
De auteur vervulde een belangrijke rol als ‘meesterproever’ in de Nederlandse documentaire ‘De smaak van de ziel’, welke dit najaar op de tv zal worden uitgezonden. De film gaat over restaurant Parkheuvel in Rotterdam en het gevecht van Erik van Loo, de opvolger van Cees Helder, om de sterren terug te krijgen die het restaurant had voordat het werd verkocht aan de nieuwe eigenaar. De verschijning zal in de hectische periode voorafgaand aan het toekennen of intrekken van de sterren gepaard gaan met veel publiciteit.

‘We waren onder de indruk van zijn kennis van de Europese gastronomie. Met zoveel passie en liefde voor óns vak.’ Jonnie en Thérèse Boer

Paul Van Craenenbroeck was tot eind januari 2005 de hoofdinspecteur van de Michelingids Benelux. Na 22 jaar Michelin ervaring waarvan 17 jaar als hoofdinspecteur en redacteur in de Benelux, is hij een ware autoriteit die vooral in Nederland veel goede adviezen heeft gegeven en sterren heeft uitgedeeld. Hij was het ook die het vaak geheimzinnige wereldje van Michelin meer in de openbaarheid bracht en publiekelijk uitlegde waarom wel een ster of onderscheiding en waarom niet.

Ook verkrijgbaar als e-rainbow! 978 90 5831 594 6
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen