De muur
wielertijdschrift voor Nederland en Vlaanderen
Bert Wagendorp
Uitgegeven:
2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
17 juni 2014
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Sport en spel algemeen (480)
Codes
ISBN:
978-94-6231-007-0
EAN:
9789462310070
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Lezers,

Wij hadden Edwin Winkels gevraagd of hij een verhaal wilde schrijven over het Spaanse wielrennen ná de bezem. Immers: reële gele kansen voor Alberto Contador. Onze man in Spanje kwam met een interessante conclusie: het Spaanse wielrennen is op sterven na morsdood.
België wacht al sinds 1976 op een échte erfgenaam van Eddy Merckx. Deze zomer, op 15 juli, is het 45 jaar geleden dat het Merckxisme ontstond. De Tour van 1969: Eddy Merckx rijdt 140 kilometer solo naar Mourenx en wint: de Kannibaal is geboren. De Muur-redactie zet de details van Merckx' eerste Tourzege op een rij, inclusief de vete tussen titelverdediger Jan Janssen en coming-star Rini Wagtmans.
Wie zijn de beste klimmers aller tijden? Herman Chevrolet weet het en legt op erudiete wijze verantwoording af voor zijn keuzes.
De Tour de France moet een feest zijn. Maar soms vallen er doden, zoals in 1964, in Port de Couze, dorpje in de Dordogne. Een tankauto miste een bocht, negen toeschouwers vonden de dood. Een dag later leverden Anquetil en Poulidor hun legendarische gevecht op de Puy de Dôme. De Muur kan er nog van gruwelen.
Jeroen Wielaert reisde door het stof van de Grote Oorlog naar Parijs. En hij voelde het DNA van Lucien Petit-Breton in de handdruk van diens kleindochter, Yvonne Lagarde. Verder: een mega-interview met Laurens ten Dam en een reconstructie van de einde-carrièreval van Roger Rivière.
Leuke kusfoto's uit de Tour trouwens ook, van Klaas Jan van der Weij.
We wensen u een fijne Tour en een fijne zomer.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen