De nationaalsocialistische volkenmoord op de Sinti en Roma
catalogus over de permanente expositie in blok 13 van het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau
Romani Rose
Auteur:
Uitgegeven:
[Utrecht], 2010
Serietitel:
[Verbum Holocaust Bibliotheek]
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Der nationalsozialistische Völkermord an den Sinti und Roma : Katalog zur ständigen Ausstellung im Staatlichen Museum Auschwitz
Jaar van uitgave:
2003
Plaats van uitgave:
Heidelberg
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO's:
Zigeuners (954.3)Gevangenissen en concentratiekampen in Europa (928.8)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-74274-47-0
EAN:
9789074274470
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
31 cm
Omvang:
323 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Der nationalsozialistische Völkermord an den Sinti und Roma : Katalog zur ständigen Ausstellung im Staatlichen Museum Auschwitz. - Heidelberg : Dokumentations- und Kulturzentrum Deutscher Sinti und Roma, 2003. - Omslagtitel: De nationaalsocialistische volkenmoord op Sinti en Roma. - Met lit. opg.
Annotatie
Flaptekst
Romani Rose

De nationaalsocialistische volkenmoord op Sinti en Roma

Foto¿s en documenten in het staatsmuseum Auschwitz-Birkenau
De nationaalsocialistische volkenmoord op de Sinti en Roma voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft lange tijd in de schaduw gestaan van de Holocaust op de Joden. De Sinti en Roma, die vóór 8 mei 1945 in Nederland verbleven, zijn grotendeels buiten het rechtsherstel gebleven. Bovendien werden zij in de maatschappij met grote kilte bejegend. De laatste jaren is de aandacht in Nederland en Europa voor dit onrecht verbeterd.
In Block 13 van het staatsmuseum Auschwitz-Birkenau is een permanente expositie ingericht om aandacht te geven aan de brute moord op Sinti en Roma. De parallellen met de massale moord op de Joden is groot. De Sinti en Roma werden eerst in Duitsland vervolgd en geïnterneerd, daarna volgden de Sinti en Roma in de door Duitsland bezette gebieden, met als dieptepunt de vergassing in Auschwitz-Birkenau.
Een internationaal document
De nationaalsocialistische volkenmoord op Sinti en Roma laat de mens zien achter het slachtoffer. In foto¿s, documenten en persoonlijke levensverhalen wordt het vernietigende onrecht dat de Sinti en Roma is aangedaan duidelijk zichtbaar. Het boek is een internationaal document van de vernietiging van de Sinti en Roma.
De Nederlandse editie van De nationaalsocialistische volkenmoord op Sinti en Roma is een initiatief van Stichting Rechtsherstel Sinti en Roma. Dit monumentale internationale boek maakt onderdeel uit van een drieluik uit te geven in opdracht van Stichting Rechtsherstel Sinti en Roma. Een boek over de Nederlandse volkenmoord op de Sinti en Roma en dvd completeren het drieluik.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen