De Nederlandse krijgsmacht in een notendop
J.W.M. Schulten
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2006
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Nederland; algemeen (399.32)
NUR:
Vaderlandse geschiedenis (688)
Codes
ISBN:
90-351-3032-4
EAN:
9789035130326
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
158 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg., reg.
Annotatie
Flaptekst
(bijna) Alles wat je altijd wilde weten
Wanneer werd de dienstplicht ingesteld? Wat is de onderlinge verhouding tussen de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Marine en de Koninklijke Luchtmacht? Wat is de rol van Nederland binnen de NAVO? Wat zijn de militaire rangen en standen van de Nederlandse krijgsmacht? Wat is de rol van de minister van Defensie binnen de krijgsmacht? Wie heeft uiteindelijk het hoogste bevel?
Na het einde van de Koude Oorlog heeft de Nederlandse krijgsmacht een grondige gedaanteverandering ondergaan. Vroeger was de bescherming van het eigen grondgebied en dat van de bondgenoten de hoofdtaak. Tegenwoordig maken internationale vredesoperaties een steeds groter deel uit van de taken van de Nederlandse krijgsmacht. Voor iedereen die in een handomdraai alles wil weten over de geschiedenis, de organisatie en het functioneren van onze krijgsmacht is De Nederlandse krijgsmacht in een notendop een onmisbaar boek.
Luitenant-kolonel b.d. dr. J.W.M. Schulten was vele jaren werkzaam bij de Koninklijke Landmacht. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Gedurende vijftien jaar was hij als militair historicus docent Strategie en Militaire Geschiedenis aan de KMA.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen