De neergang van Madrid
roman
Eduardo Mendoza
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Editie:
Derde druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 juni 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Riña de gatos : Madrid 1936
Jaar van uitgave:
2010
Plaats van uitgave:
Barcelona
Uitgever:
Planeta
Vertaald uit:
Spaans
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-290-8936-4
EAN:
9789029089364
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
398 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Riña de gatos : Madrid 1936. - Barcelona : Planeta, 2010. - (Autores españoles e iberoamericanos). - 1e druk Nederlandse uitgave: januari 2013.
Annotatie
Aan de vooravond van de Spaanse Burgeroorlog raakt een Engelse kunstenaar in Madrid betrokken bij een extreem rechtse samenzwering.
FlaptekstMadrid, 1936. Aan de vooravond van de Spaanse Burgeroorlog is de stad een gevaarlijke kluwen van politieke groeperingen die elkaar onafgebroken in de gaten houden en proberen te dwarsbomen. Spionage, achterdocht, verraad en dubbelspel zijn aan de orde van de dag. Anthony Whitelands, een keurige Engelse kunsthistoricus, wordt midden in deze chaotische periode door de hertog van Igualada naar Madrid gehaald om diens kunstcollectie te taxeren, waarin zich een waardevolle Vélazquez bevindt. Beide mannen blijken een verborgen agenda te hebben.


Op zijn onnavolgbare satirische wijze beschrijft Mendoza de chaos vlak voor de oorlog en de neergang van Madrid, gezien door de ogen van een verbaasde buitenstaander die niet lang aan de zijlijn kan blijven staan…
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen