De onderwaterzwemmer
roman
P.F. Thomése
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Tiende druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2015
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-254-5113-4
EAN:
9789025451134
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
252 pagina's
Bibliografische annotatie
1e druk: 2015.
Annotatie
Een jongen verliest tijdens de oorlog zijn vader bij het overzwemmen van een rivier; zestig jaar later blikt hij terug op zijn leven dat een aantal dramatische gebeurtenissen kende.
Flaptekst
‘De onderwaterzwemmer’ van P.F. Thomése gaat over de veertienjarige Tin van Heel, die bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied in het laatste oorlogsjaar zijn vader kwijtraakt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten.
‘De onderwaterzwemmer' is een spannende en aangrijpende roman over de onherstelbaarheid van verlies en schuld. En over redding, die komt wanneer je haar niet verwacht – maar die, onder water, steeds met je is meegezwommen. ‘De onderwaterzwemmer' is bekroond met de lezersjury Fintro Literatuurprijs en stond op de shortlist Libris Literatuur Prijs 2016.
Video
Literaire adressenbank
Uitgever
Eigen recensies Literatuurplein
Delen