De ontdekking van het langzame leven
Sten Nadolny
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 maart 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-94-616-4287-5
EAN:
9789461642875
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
363 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Volledig herziene vertaling van: Die Entdeckung der Langsamkeit : Roman. - München : Piper, ©1983. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Manteau, 1984. - Met literatuuropgave.
Annotatie
Een 19e eeuwse zeeman en ontdekkingsreiziger past zijn langzaam denken en handelen zodanig aan de maatschappij aan dat hij tot grote daden in staat blijkt.
Flaptekst
John Franklin is extreem langzaam. Maar wat hij geleerd heeft, vergeet hij niet meer. Naarmate hij ouder wordt, weet hij vanuit zijn karaktereigenschap een eigen levensfilosofie te ontwikkelen. Door aandachtig de wereld om zich heen in zich op te nemen, door samen te werken en te luisteren weet hij vaak meer te realiseren dan anderen en slaagt hij erin carrière te maken.

Die carrière begint Franklin in de Engelse marine aan het eind van de achttiende eeuw. Engeland is een wereldrijk op het hoogtepunt van zijn macht. Nieuwe gebieden worden veroverd, nieuwe vaarroutes ontdekt. Ontdekkingsreizigers worden op waarde geschat en vorstelijk beloond bij thuiskomst.

John Franklin weet het uiteindelijk te brengen tot gezagvoerder van belangrijke expedities. Ook wordt hij gouverneur van de strafkolonie Van Diemen's Land. Steeds valt hij op door zijn originele en tegendraadse aanpak, die geheel tegen de tijdgeest ingaat. Zo is DE ONTDEKKING VAN HET LANGZAME LEVEN zowel een grandioze historische roman als een pleidooi voor een bedachtzame omgang met de dingen om ons heen.

'Een meesterwerk.' The Observer

'Een van Duitslands twintig moderne klassiekers.'
London Review of Books

'Onvergetelijk.'
Frankfurter Allgemeine Zeitung
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen