De opgejaagden
Dima Wannous
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
al-Khaʾifoen
Uitgever:
©2017
Vertaald uit:
Arabisch
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-5672-608-9
EAN:
9789056726089
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
207 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: al-Khaʾifoen. - ©2017.
Annotatie
Nadat een angstige jonge vrouw in Damascus verliefd is geworden op een eveneens angstige schrijver, moet deze vluchten als de stad te gevaarlijk wordt en als hij haar later een manuscript stuurt, blijkt de inhoud ervan verdacht veel op haar leven.
Flaptekst
Damascus. Een jonge vrouw ontmoet een man in de wachtkamer van haar psycholoog. Het is het begin van een intense liefde. Maar dan breekt de oorlog uit. Nasiem vlucht naar Europa, Soelaima blijft. Ze hoort niets meer van hem tot ze plotseling zijn manuscript ontvangt. Het verhaal lijkt duizelingwekkend veel op haar eigen leven: de relatie met haar moeder, de dood van haar vader die ze onmogelijk kan vergeten, haar jeugd in een verdeeld Syrië en in een gebroken gezin, haar onophoudelijke angst. Het laat haar niet los en ze besluit te onderzoeken wat er is gebeurd met haar land, wie ze is en wat ze is geworden.

De opgejaagden beschrijft fris, intiem en indringend de impact van een dictatuur op het dagelijks leven en de voortdurende angst waarmee een jonge generatie Syriërs leeft.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen