De Parel en de Draak
een boek vol qi van China
Liesbet Ruben
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2009
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Redactie:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Inleidingen - Hand- en leerboeken (991)
NUR:
Wereldoriëntatie, landen, volkeren (< 12 jaar) (232)
Codes
ISBN:
978-90-6832-789-2
EAN:
9789068327892
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
190 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Uitg. ter gelegenheid van de tentoonstelling 'De Qi van China' in Tropenmuseum Junior te Amsterdam, 9 oktober 2009-voorjaar 2012).
Annotatie
Kennismaking via de 88 Chinese karakters met China voor wat betreft de geschiedenis en het dagelijkse leven. Voorzien van interviews met 'gewone' Chinezen. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.
Flaptekst
De Parel en de Draak is een boek vol foto¿s, bewegende plaatjes en persoonlijke verhalen voor iedereen die China beter wil leren kennen. Een boek vol Chinese levenskracht, over een land in beweging.

Uit een oer-nies van de Chinese draak ontstond een parel. De drakenadem die bij die nies vrijkwam, balde zich samen tot een vlammende parel. Vanaf dat moment had de draak een parel om mee te spelen. Door zijn spel met de parel kwam er beweging in hemel en aarde. Door die beweging ontstond de levenskracht met hemelse energie die door alles en iedereen in China stroomt: qi [spreek uit: tsjie].

Leer de qi van China kennen: van het onderaardse paleis van de Eerste Keizer tot het Olympisch stadion, het Vogelnest.
Leer de qi kennen van Bingbo¿s familie, van Qing Qing in een paraplufabriek, van de glazenwasser Spiderman, van een zakenman, een schoolmeisje, de kungfu-ster Jackie Chan en parkourrenners.

Ontdek ook je eigen qi: zoek het Chinese teken dat bij je geboortejaar hoort, probeer het recept van drakenschubben, leer tot 10 tellen in het Chinees en doe ooggymnastiek.

Naast dit boek kun je je qi laten stromen in www.qigame.nl en in de tentoonstelling ¿de Qi van China¿ in Tropenmuseum Junior in Amsterdam (tot voorjaar 2012).

Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen