De perfecte koppijn
Herman Brusselmans
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Editie:
3e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-446-1343-8
EAN:
9789044613438
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
271 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr.: 2007.
Annotatie
Een schrijver wil graag in stilte werken, maar zijn uitgever en publiek zien dat anders. Vervolg op 'Muggepuut'.
Flaptekst
Danny Muggepuut, die we al kennen uit Muggepuut, schrijft aan zijn roman De Koekeloerders. Het werk schiet niet echt op. Bovendien moet hij zich bezighouden met de officiële voorstelling van zijn eerder geschreven roman De gestolen waterleiding. Hij zou daarin worden bijgestaan door een medewerkster van de uitgeverij, maar er gebeurt iets met haar. En dan is er nog de verfilming van weer een andere roman van Danny. Zal die er ooit komen?
Danny’s enige hobby is het minivoetbal. Hij is voorzitter-coach van Real De Rakkertjes, het team dat zich niet kan handhaven. Dat drukt Danny terneer. En met zijn vader, Bavo, is ook niet alles in orde.
Danny moet worstelen om, in een poel van ellende die groter en groter lijkt te worden, het hoofd boven water te houden.

De perfecte koppijn is, net als Muggepuut, een tragikomische roman over een figuur die niet met rust wordt gelaten in een snel versplinterende wereld. Herman Brusselmans kneedt Danny Muggepuut tot een onvergetelijk personage, en bewijst opnieuw dat hij een van de grootste Nederlandstalige auteurs van deze tijden is.

Herman Brusselmans (1957) publiceerde eerder meer dan veertig andere boeken. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.

Over Muggepuut:

‘Muggepuut lees je omdat je niet wilt stoppen. Omdat Brusselmans de nergens toe dienende, langzaam voortslingerende cafégesprekken zo opschrijft dat je ze eigenlijk zelf gevoerd zou willen hebben. (...) Omdat Brusselmans’ zinnen altijd lopen en hij zijn woorden met zorg kiest. (...) Omdat Brusselmans je aan het lachen maakt.’
arjen fortuin, nrc handelsblad

‘Is Muggepuut wederom een meesterwerk? Ja, zoveel is enkelvoudig duidelijk _ want stilistisch blijft Brusselmans maar groeien.’
nieuwe revu
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen