De plant die muziek maakte
Theodor Holman
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-446-1547-0
EAN:
9789044615470
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
300 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
In Theodor Holmans nieuwste roman volgen even hilarische als pijnlijke scènes elkaar in rap tempo op in een Woody Allen-achtige sfeer.

In een Nederlands kunstenaarsdorp vlak bij Le Bugue in de Franse Périgord leerde de jonge Ferdinand Laakman eind jaren zestig de liefde, het leven en de kunst kennen, maar ook de politiek, de leugen en het verraad. Vijfendertig jaar later ontmoet hij door een toeval zijn jeugdliefde, destijds de artistieke, ongenaakbare koningin in het kunstenaarsdorp. Ze blijkt nog steeds iets in hem los te maken.

Wanneer Ferdinands dochter een kijkje gaat nemen in het kunstenaarsdorp waar haar vader altijd zo over opschept, keert ze niet terug. Ferdinand besluit op onderzoek uit te gaan en daarvoor heeft hij de hulp van zijn jeugdliefde nodig.

De plant die muziek maakte is een bildungsroman over veranderingen in de tijdgeest en in het politieke denken, over verlies van onschuld, over jeugd en volwassenheid. Kortom: over een man die nooit volwassen werd.

Theodor Holman (1953) is columnist bij Het Parool en De Groene Amsterdammer. Daarnaast is hij auteur van verschillende boeken en filmscenario’s. Ook is hij presentator van radioprogramma OBA Live.
Literaire adressenbank
Uitgever
Interviews
Relevante links
Delen