De prinses en de reus
Caryl Hart
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2015
Editie:
[1e druk]
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The princess and the giant
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Nosy Crow Ltd
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Prentenboeken (<6 jaar) (273)
Leeftijdscategorie:
Voor kleuters
Codes
ISBN:
978-90-257-6070-0
EAN:
9789025760700
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
30 cm
Omvang:
32 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The princess and the giant. - London : Nosy Crow Ltd, ©2015. - Colofon vermeldt: tekst Caryl Hart en illustraties Sarah Warburton.
Annotatie
Prinses Sofie ligt elke nacht wakker van de reus die in de bonenstaak in haar tuin woont. Sofie bedenkt van alles om hem lekker te laten slapen. Prentenboek met dynamische, grappige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Flaptekst
'De prinses en de reus' is het derde prentenboek in de populaire prinsessen-reeks van Caryl Hart & Sarah Warburton. Dit deel gaat over sprookjes en (voor)lezen, met in de hoofdrollen een dapper prinsesje en een (niet zo boze) reus.

Sprookjes, prinsessen en reuzen
De kleine prinses Sofie kan maar niet in slaap vallen. Dat komt door die stomme reus die boven haar woont, aan het einde van de bonenstaak, en die steeds maar heen en weer blijft stampen. Als Sofie haar ouders vraagt waarom reuzen toch zo gemeen zijn, geven ze haar een sprookjesboek. Want dat reuzen humeurig zijn, is immers al honderd keer beschreven. Die sprookjes brengen Sofie op een idee: ze weet precies hoe ze die chagrijnige reus op kan vrolijken. En dus brengt ze hem een bezoekje - uiteraard via de bonenstaak.

De prinses en de prentenboeken
'De prinses en de reus' is het derde deel van de populaire prinsessen-prentenboeken van Caryl Hart & Sarah Warburton. Eerder verschenen in de reeks 'De prinses en de erwten' en 'De prinses en de pakjes'.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen