De rampzalige reis van Ellie en Nellie
Rindert Kromhout
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-258-7452-0
EAN:
9789025874520
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
204 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Bevat herzien en aangepast: Ellie en Nellie op het onbewoonde eiland. - Amsterdam : Leopold, ©2009. Op en top Ellie en Nellie. - Amsterdam : Leopold, ©2014. - Ellie en Nellie en de verdwenen schrijver. - Tilburg : Zwijsen ; Den Haag : Letterkundig Museum, Kinderboekenmuseum, ©2000.
Annotatie
Drie verhalen over de verschrikkelijke tweeling Ellie en Nellie. Ze zijn met hun ouders op weg naar Spanje. Beide keren vergaat de boot. Ze komen op een onbewoond eiland en de tweede keer in Italië. Vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
De verschrikkelijke tweeling Ellie en Nellie heeft het voorgoed verbruid bij de mensen in het dorp. Daarom gaan de twee meisjes voor altijd weg uit Nederland, naar een land waar niemand hen kent. Samen met hun ouders gaan ze met de boot naar hun oma in Spanje. Maar onderweg daarnaartoe… een vreselijke storm op zee! Metershoge golven! Meisjes overboord! Wat een reis, wat een rampzalige reis!

In deze bundel zijn opgenomen: Ellie en Nellie op het onbewoonde eiland, Op en top Ellie en Nellie en Ellie en Nellie en de verdwenen schrijver. In dit laatste extra verhaal krijgt de lezer antwoord op de vraag of Ellie en Nellie echt bestaan.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen