De reis om de wereld in 80 dagen
Jules Verne
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2015
Serietitel:
Klassieke eversellers
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 juli 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Le tour du monde en quatre-vingt jours
Jaar van uitgave:
1872
Plaats van uitgave:
Paris
Uitgever:
Hetzel
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-488-2933-0
EAN:
9789048829330
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
315 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Le tour du monde en quatre-vingt jours. - Paris : Hetzel, 1872. - Vertaald uit het Frans. - Oorspronkelijke titel: Rondom de wereld, in tachtig dagen. - Zwolle : Tjeenk Willink, 1874.
Annotatie
Eind 19e eeuw maken de Engelsman Phileas Fogg en zijn Franse bediende Passepartout naar aanleiding van een weddenschap een reis om de wereld.
Flaptekst

In de reeks Klassieke Eversellers

Jules Verne (1828-1905) is de schepper van een enorm en zeer veelzijdig oeuvre en een van de meest gelezen auteurs aller tijden. Zijn boeken zijn een meeslepende mengeling van vernuftige fantasie en wetenschappelijke waarheid, vol ingenieuze vondsten en romantische verwikkelingen.

In De reis om de wereld in 80 dagen gaat Phileas Fogg een weddenschap aan om in tachtig dagen de wereld om te reizen. Hij gaat samen met zijn knecht Passepartout op weg en maakt onder andere gebruik van de trein, paard en wagen, schepen en een olifant. De Britse rechercheur Fix zit hen echter op de hielen en verdenkt Fogg ervan 55.000 pond van de Bank of England gestolen te hebben. Zijn gelijkenis met de dief is sterk en zijn haast om weg te komen komt de rechercheur verdacht voor. Lukt het Fogg om zijn weddenschap te voltooien?

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen