De Romeinen
langs de limes in de Lage Landen
Luit van der Tuuk
Uitgegeven:
Utrecht, 2016
Serietitel:
Waar & wanneer geschiedenissen
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
19 april 2016
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO's:
Romeinse tijd (934.2)Vroegste geschiedenis tot Middeleeuwen (944.2)
NUR:
Oudheid (tot 500) (683)
Codes
ISBN:
978-94-01-90763-7
EAN:
9789401907637
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
17 cm
Omvang:
192 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Flaptekst
De Nedergermaanse limes was een gordel van militaire versterkingen die de Romeinen vanaf de eerste eeuw langs de Rijn bouwden, een van de grootste infrastructurele werken die ooit bij ons gerealiseerd is. Recente opgravingen hebben daar veel van blootgelegd, waardoor de belangstelling voor de limes is toegenomen.

In het volledig in kleur gedrukte boek De Romeinen beschrijft Luit van der Tuuk de soms stormachtige relatie tussen de Romeinen en de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Voorbeelden daarvan zijn het optreden van Ambiorix en de Bataafse Opstand. Daarnaast beschrijft Van der Tuuk het dagelijks leven op het platteland en in steden als Maastricht en Tongeren. De Romeinen maakt deel uit van de bekende serie Waar & wanneer.

Luit van der Tuuk (1954) is bekend van zijn werken over de Noormannen en de Franken en waagt zich nu aan de Romeinse tijd in Nederland en België. Zijn boek De eerste Gouden Eeuw werd in 2013 bekroond met de W.A. van Es-prijs voor het beste historische boek. Van der Tuuk is conservator van museum Dorestad.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen