De secretaresse
Renée Knight
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2019
Editie:
[Tweede druk]
Serietitel:
Dwarsligger®
Serienummer:
592
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
25 april 2019
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The secreraty
Plaats van uitgave:
Londen
Uitgever:
Doubleday
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire thriller (305)
Codes
ISBN:
978-90-498-0727-6
EAN:
9789049807276
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
12 cm
Omvang:
501 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The secreraty. - Londen : Doubleday, 2019. - Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met Ambo|Anthos uitgevers.
Annotatie
Christine vindt haar droomjob wanneer ze de persoonlijke assistente wordt van Mina, een aristocratische zakenvrouw die een keten van supermarkten heeft overgenomen van haar oude vader.
Flaptekst
dwarsligger 592 Renee Knight De secretaresse

Wat zou jij doen als je alles geeft voor je baas, en zij je als een baksteen laat vallen? De secretaresse van Renee Knight, auteur van de bestseller Disclaimer (Het boek over jou), is een beklemmende thriller over obsessie, verraad en ultieme wraak.

Wie heeft de meeste macht op kantoor? Degene die het hardst praat, het rijkst is, degene die het meeste respect afdwingt? Of iemand als Christine Butcher: een bescheiden vrouw die in stilte getuige is van alles wat besproken wordt, elk geheim en elk gerucht? Iemand die onopvallend informatie inwint bij degenen voor wie ze werkt en die enkel zichzelf zien? Maar er is slechts een dunne lijn tussen loyaliteit en verraad, en als iemand als Christine tot het uiterste gedreven wordt, kan zij zomaar de gevaarlijkste vrouw op kantoor blijken…

Renée Knight werkte als scenarioschrijver en regisseur voor de BBC. In 2013 rondde ze de Faber Writing Academy af, die eerder auteurs als SJ Watson voortbracht. Haar debuut Disclaimer werd een Sunday Times Bestseller #1.

‘Een aanrader voor de liefhebbers van schrijfsters als Saskia Noort en Esther Verhoef. En dan beter.’ – Trouw
Literaire adressenbank
Uitgever
Interviews
Delen