De smaak van België
250 Bourgondische recepten
Ruth Van Waerebeek
Uitgegeven:
Uithoorn, 2016
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The taste of Belgium
Jaar van uitgave:
2014
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Grub Street
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Overige landen (629.63)
NUR:
Keuken per land en streek (442)
Codes
ISBN:
978-90-452-0845-9
EAN:
9789045208459
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
336 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The taste of Belgium. - London : Grub Street, ©2014. - Ondertitel op omslag: 250 Bourgondische recepten. - Met register.
Annotatie
Flaptekst
Geen land dat zoveel driesterrenrestaurants per inwoner telt als België, zelfs Frankrijk kan er niet aan tippen. Want wie weten er beter wat Bourgondisch tafelen inhoudt dan de Belgen?

De Belgische keuken kenmerkt zich door royale porties als in Duitsland en de kwaliteit van de Franse keuken. Streekgebonden seizoensgebonden ingrediënten staan er hoog in het vaandel: andijvie, witlof, mosselen, haring, witte asperges, spruitjes, mosterd, bier en natuurlijk chocolade - ze vormen samen de basis van de veelzijdige Belgische keuken.

In De smaak van België heeft chef-kok en kookboekenauteur Ruth Van Waerebeek de 250 beste recepten van de Belgische keuken bijeengebracht. Het boek bevat de bekende nationale gerechten als waterzooi, steak frites, hutsepot, stoemp en wafels. Ook de stoofgerechten ontbreken niet, langzaam gegaard in bier, Belgisch bier uiteraard - comfort food dat heerlijk smaakt in ons koude en natte klimaat. Sfeervolle foto's sieren dit prachtig vormgegeven boek, dat elke Bourgondiër doet watertanden.

Zoals de Belgen zeggen: als we dan toch drie keer per dag moeten eten, waarom dan geen feestje maken van elke maaltijd!
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen