De Terranauten
T.C. Boyle
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
13 oktober 2016
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The Terranauts
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
HapperCollins Publishers
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-254-4894-3
EAN:
9789025448943
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
509 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The Terranauts. - New York : HapperCollins Publishers, ©2016.
Annotatie
Als experiment worden vier mannen en vier vrouwen na een strenge selectie voor twee jaar opgesloten in een enorme broeikas om te testen of de mens biologisch en sociaal in staat is te overleven in een kunstmatige biosfeer mocht het klimaat op aarde onleefbaar worden.
Flaptekst
Acht streng geselecteerde, jonge Terranauten, vier vrouwen en vier mannen, laten zich vrijwillig opsluiten in een 'ecosfeer', de E2. Want wat als de aarde daadwerkelijk door klimaatveranderingen op termijn onbewoonbaar wordt, waar verkassen we naartoe? Twee jaar lang moeten de acht zich zien te redden in deze E2 met wat ze aan bestaansmiddelen hebben meegekregen bij het naar binnen gaan. Bovendien worden ze voortdurend in deze vissenkom door de hele wereld gadegeslagen, want als mediaspektakel is het ongekend populair.

Eervol, gekmakend, en ook een recipe for disaster. Boyle neemt met chirurgische precisie het menselijk handelen en falen rondom dit overlevingsexperiment onder de loep - de media-aandacht en de noodzaak daartoe legt er extra veel druk op - en schrijft een meesterlijke roman over een actueel en steeds prangender probleem: het klimaat.

Acht mensen die vrijwillig in een gesloten leefomgeving samenleven: het lijkt hen te lukken om samen te werken, zelfvoorzienend te zijn in de Ecosfeer en zo de twee jaar te doorstaan. Tot een onverwachte gebeurtenis hen dwingt de zaken te herijken. Nou ja, onverwacht ...
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen