De terugkeer van Sid Stefan
Gerben Hellinga
Auteur:
Uitgegeven:
[Meppel], 2016
Serietitel:
Lage Landen thriller
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 juni 2016
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Spannende boeken algemeen (330)
Codes
ISBN:
978-90-897556-1-2
EAN:
9789089755612
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
189 pagina's
Bibliografische annotatie
Bekroond met de Gouden Strop. - Oorsponkelijke uitgave: Amsterdam : Bert Bakker, 1989.
Annotatie
Een medewerker van een internationaal koeriersbedrijf gaat in de wereld van de Newyorkse maffia op zoek naar de verdwenen dochter van een bollenkweker.
Flaptekst
Met dit boek won Gerben Hellinga de Gouden Strop. Sid Stefan is een vijftiger vol bravoure met een groot netwerk. Hij werkt als freelancemedewerker bij de Amsterdamse vestiging van een internationaal koeriersbedrijf. Een vage bekende uit zijn kennissenkring benadert hem om erachter te komen wat er met zijn dochter is gebeurd. Het meisje, Manja Middelton, is vijf jaar geleden met onbekende bestemming vertrokken. Haar meest recente spoor leidt naar de Verenigde Staten.

Vóór Sid Stefan het weet reist hij af naar Amerika. Daar belandt hij in een rollercoaster van gebeurtenissen met als herkenningspunten: New York en Maine, de Maffia en de FBI, plus een verknipte Nederlandse kunstschilder die snuffmovies maakt als hij zijn slachtoffers in stukken zaagt.

(Fragment)
In zijn rechterhand droeg hij een elektrische kettingzaag. Een zwart snoer kronkelde naar een stopcontact. Hij liep naar de jongen die in elkaar gedoken op de vloer zat en boog zich over hem heen. Toen pakte hij de zaag met twee handen vast, startte met een druk op een knop de elektromotor en zette de zaagtanden in de linkerschouder van de jongen.

Wat voor Sid Stefan begint als een lichtzinnig avontuurtje wordt uiteindelijk een bizarre krachtmeting die eindigt met een huiveringwekkende ontknoping. De terugkeer van Sid Stefan is een boeiende thriller. Nederlandse crime op zijn best.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen