De tijdrit
Rod Waters
Auteur:
Uitgegeven:
Houten, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
3 mei 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Eric's big day
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Prentenboeken (<6 jaar) (273)
Leeftijdscategorie:
Voor kleuters
Codes
ISBN:
978-90-00-31850-6
EAN:
9789000318506
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
26 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Eric's big day.
Annotatie
Eric gaat met Emilie kijken naar de tijdrit van de wielrenners. Op weg naar haar toe helpt hij allerlei wielrenners die pech hebben. Daarna fietst hij héél hard met hen mee. Humoristisch prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Flaptekst
Vandaag is de grote fietswedstrijd. Eric spreekt met Emily af om naar de finish te kijken en samen te gaan picknicken. Eric pakt zijn spullen, een bloemetje voor zijn vriendinnetje en springt op zijn fiets. Maar de wedstrijd is al begonnen! Eric belandt er middenin. Onderweg treft hij veel wielrenners met pech: de een is in het water gevallen, de ander is de weg kwijt en een derde heeft een lekke band. Gelukkig kan Eric met zijn handige spullen en slimme ideeën iedereen helpen. Maar het bloemetje voor Emily heeft inmiddels al zijn blaadjes verloren. Ook wordt het later en later... Straks is hij nog te laat voor de picknick.
Eric racet zo hard als hij kan en komt zelfs als eerste over de eindstreep. Hij wordt onthaald als de onverwachte winnaar. Maar waar is Emily? Die zit stilletjes op een muurtje achteraf en huilt dikke tranen. Dan verschijnt er opeens een enorme bos bloemen... met erachter Eric! Nu kunnen ze eindelijk gezellig gaan picknicken.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen