De troostelozen
Kazuo Ishiguro
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2007
Editie:
3e dr
Serietitel:
Eldorado
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
6 juni 2007
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The unconsoled
Jaar van uitgave:
1995
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Faber & Faber
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-471-0027-0
EAN:
9789047100270
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
580 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: The unconsoled. - London : Faber & Faber, cop. 1995. - 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam [etc.] : Atlas, 1995.
Annotatie
Een vermaard musicus logeert in een hotel in Midden-Europa waar hij verschillende mensen ontmoet die zijn leven beïnvloeden.
Flaptekst
KAZUO ISHIGURO DE TROOSTELOZEN
De wereldberoemde musicus Ryder arriveert in een hotel in een stad ergens in Midden-Europa. Vrijwel direct beseft hij dat hij niet echt weet waarom hij in die stad is en wat hij moet doen. Hij raakt verzeild in een lange, benauwde droom, waarin mensen verdwalen, reizen de mist in gaan en gangen, bossen en verkeerde afslagen de boventoon voeren.
Zoals in Ishiguro's vorige boeken (onder andere De rest van de dag) spelen ook in De troostelozen communicatiestoornissen en het onderdrukken van emotionele reacties een belangrijke rol. Kinderen worden gekwetst door hun egoïstische en ongevoelige ouders; geliefden vervreemden van elkaar.
De door cultuur geobsedeerde inwoners van de stad herkennen niet het ware talent wanneer dit zich aandient, zij keuren creativiteit af als die niet aan hun verwachtingen voldoet.
KAZUO ISHIGURO IS DE BELANGRIJKSTE SCHRIJVER VAN DE JONGSTE GENERATIE BRITSE AUTEURS. DE ROMANS DE REST VAN DE DAG EN LAAT ME NOOIT ALLEEN BEHOREN TOT DE HOOGTEPUNTEN VAN ZIJN OEUVRE.
'Fascinerend (...) komisch en aangrijpend tegelijk.' VRIJ NEDERLAND
Raar maar schitterend (...) Ishiguro creëert een complete, verzonnen wereld op een manier die maar weinigen van zijn tijdgenoten beheersen. Eén van de meest originele romans van het jaar.' THE SUNDAY TELEGRAPH
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen