De tuinen van Dorr
luisterboek
Paul Biegel
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Editie:
Eerste dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 maart 2010
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Gesproken tekst voor kinderen en jongeren (cd-tape) (076)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-476-0929-2
EAN:
9789047609292
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
12 cm
Omvang:
4 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Titel afkomstig van label. - Omslag vermeldt: voorgelezen en gezongen door Gijs Scholten van Aschat. - Integrale weergave van het boek: Rotterdam : Lemniscaat.
Annotatie
Wanneer een prinses en een tuinmansjongen verliefd op elkaar worden, verandert een heks hem in een bloem. Om de betovering te breken, moet de prinses vele gevaren doorstaan. Vanaf ca. 8 jaar
Flaptekst
Prinses Mijnewel en tuinmansjongen Jouweniet zijn onafscheidelijk, maar dan verandert een heks hem in een bloem. Om de betovering te doorbreken, moet de prinses vele gevaren doorstaan.

Twee kinderen, een prinses en een tuinmansjongen, spelen in de tuin van het kasteel. Ze gaan van elkaar houden, maar dat mag niet. ‘Jij bent de mijnewel’, verzucht de tuinmansjongen, ‘maar ik ben de jouweniet.’ Het prinsesje verzet zich hevig tegen de macht van de heks Sirdis die hun liefde dwarsboomt. Maar ze kan niet voorkomen dat de tuinmansjongen door Sirdis wordt veranderd in een bloem. Wanhopig van verdriet wil de prinses alles doen om haar Jouweniet terug te krijgen. Zelfs al moet ze daarvoor naar de dode stad Dorr...

Paul Biegel vertelt in dit boek over de verbitterde strijd tussen de machten van goed en kwaad, tussen Mijnewel en Sirdis. Zal de liefde van de prinses voor de tuinmansjongen sterk genoeg zijn om de macht van de sluwe Sirdis te breken? Zal Mijnewel de kille ban over de dode stad Dorr kunnen opheffen? Zal Jouweniet weer mens worden?

Gijs Scholten van Aschat werd bekend door zijn rollen in het theater, televisie en op het witte doek. Na Het sleutelkruid is dit het tweede luisterboek van Paul Biegel dat hij voorleest. Gijs Scholten van Aschat heeft door zijn fijnzinnige manier van voorlezen en zijn diep warme zangstem dit luisterboek op bijna filmische manier gestalte gegeven. De meer dan 40 liedjes passen naadloos in de tekst zonder dat het verhaal onderbroken wordt. Zijn betoverende stem neemt je mee in dit prachtige verhaal van Paul Biegel.

Verhalenmuziek en liedjes: Floor Minnaert

De tuinen van Dorr is wellicht het mooiste Biegelverhaal aller tijden en winnaar van de esta luisterboek award 2011!
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Delen