De Turkse keuken
tradities, ingrediënten, smaken, kooktechnieken, 75 klassieke recepten
Ghillie Ba?an
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2013
Editie:
2e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
13 augustus 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Turkish cooking
Jaar van uitgave:
2006
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Anness Publishing
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Overige landen (629.63)
NUR:
Keuken per land en streek (442)
Codes
ISBN:
978-90-483-0822-4
EAN:
9789048308224
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
160 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van : Turkish cooking. - London : Anness Publishing, cop. 2006. - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2006. - Met reg.
Annotatie
Flaptekst
Ontdek de sensuele smaken van een klassieke keuken met een mengeling van 75 traditionele en moderne recepten.
 
Experimenteer met een creatieve mix van recepten van de glinsterende kustlijnen van de Middellandse en Egeïsche Zee tot het platteland van Anatolië en de zich steeds vernieuwende en spannende keuken van Istanbul. Deze unieke collectie aanlokkelijke recepten combineert klassiekers als puree van gerookte aubergine, filodeegsigaren en sissende kebabs met moderne, onbekendere gerechten als selderie-kokossalade of geroosterde courgettes en perziken met pijnboompitten. Geniet van sappige stoofpotten met vers en gedroogd fruit, heerlijk ruikende pilavs met pijnboompitten, zeebaars in zout en vijgen met honing.
De Turkse keuken bevat tevens een gids over Turkse tradities, culinaire invloeden, religieuze feesten en familiefeesten.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen