De val van de Vredeborch
Thea Beckman
Auteur:
Uitgegeven:
Rotterdam, 2014
Editie:
Zeventiende druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1988
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Fictie 13 - 15 jaar (284)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 13 j. e.o
Codes
ISBN:
978-90-5637-938-4
EAN:
9789056379384
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
344 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Omslagtitel: De val van Vredeborch. - 1e druk: 1988. - Met literatuuropgave.
Annotatie
Tijdens de Spaanse overheersing in de 16e eeuw proberen de burgers van Utrecht Alva en zijn soldaten te verdrijven. Een van hun leiders is Jan Jacobs van Leemputte. Vanaf ca. 12 jaar.
Flaptekst
1548. Jan van Leemputte is verbannen uit zijn geboortestad Antwerpen en komt terecht in Utrecht, waar hij werk vindt in een brouwerij. Hij trouwt met het meisje Catharina en samen maken ze van de brouwerij een bloeiend bedrijf. Maar de beeldenstorm, de inquisitie en de Spaanse overheersing gaan ook aan Utrecht niet voorbij. De hertog van Alva stuurt zijn leger naar de stad en de troepenmacht op de Vredeborch wordt versterkt. Soldaten worden bij burgers ingekwartierd en ook de familie Van Leemputte krijgt een aantal Spanjaarden in huis. De situatie verslechtert steeds verder en het ziet er niet naar uit dat de Vredeborch ooit zal vallen.
Met De val van de Vredeborch bewijst Thea Beckman dat onze vaderlandse geschiedenis zo rijk aan spannende gebeurtenissen is dat je er nauwelijks iets bij hoeft te verzinnen om een mooi boek te schrijven. Telegraaf
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen