De vechtkoning
... Sfar
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2003
Editie:
1e dr
Serietitel:
Donjon Zenit
Serienummer:
2
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Vertaald uit:
Frans
(Overige) personen
Co-auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Strips algemeen (360)
Codes
ISBN:
90-225-3643-2
EAN:
9789022536438
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
30 cm
Omvang:
48 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Oorspr. Franse uitg.: Delcourt, 2003.
Annotatie
Ballonstrip.
Flaptekst
Treedt binnen in het mateloos grappige en inventieve fantasy-universum van de Franse stripgrootmeesters Joann Sfar en Lewis Trondheim...Donjon.
Herbert, hertog van Kwansuis, heeft het niet gemakkelijk. De ellende, voor hem, begint als de donkere schaduw van Sonia de Dikzak de schaduwen van de Donjon binnenglipt. Ondanks zijn tomeloze inzet kan Herbert niet voorkomen dat de Dikzak er met de kroon van de aarde vandoor gaat. En dat feit heeft verregaande gevolgen, voor Herbert, voor Myxomatosis - het konijnendrop waar van de bewoners niet veel op hebben met vreemdelingen - en voor de rest van de wereld. Er rijzen namelijk ernstige twijfels of Herbert wel geschikt is voor de job van krijger. Hij moet maar eens op les gaan , zo wordt besloten, en wel bij de verschrikkelijke Marvin. Aldus geschiedt. Eenzaam en alleen gaat Herbert op pad, het duistere onbekende tegemoet.
Het mooiste aan het werk van Trondheim en sfar vind ik dat het er niet uitziet als werk. Het tekenplezier spat van de pagina's. - Gerrit de Jager
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen