De verdronkene
roman
Margriet de Moor
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Editie:
16e dr
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2005
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Contact
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-234-5963-7
EAN:
9789023459637
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
301 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr.: Amsterdam [etc.] : Contact, 2005.
Annotatie
Door een noodlottig toeval is Lidy in Zeeland ten tijde van de watersnood en overleeft die niet. Haar jongere zus Amanda neemt daarna de plaats als echtgenote en moeder in Lidy’s gezin over.
Flaptekst
Zaterdag 31 januari 1953. Lidy reist van Amsterdam naar Zierikzee in het rustige besef dat Armanda op haar tweejarig kind zal passen en de avond zal doorbrengen met haar man. Ze belandt in de stormvloed die Zuidwest Nederland van de kaart veegt.

In een samenloop van ongehoord kwade meteorologische omstandigheden zal de drieëntwintigjarige Lidy nog maar één weekend leven, versneld, op volle kracht, temidden van mensen met wie zij voor de rest van dat leven meer verbonden is dan met haar geliefden thuis. Armanda, intussen, zet haar dagen tot op hoge leeftijd voort. Het lot, door haarzelf gemanipuleerd, wijst haar het niet geleefde leven van haar zuster toe.

De verdronkene vertelt met veel aandacht voor de exacte, maar noodlottige feiten over een van de grootste natuurrampen die Nederland ooit trof. De roman is tegelijk een duister en sereen spel van twee levenskronieken die, ruimte en tijd volledig negerend, tot de laatste seconde tragisch verbonden zijn.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen