De verdwijntruc
Roger Hobbs
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
31 juli 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Vanishing Games
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Doubleday
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire thriller (305)
Codes
ISBN:
978-90-446-2108-2
EAN:
9789044621082
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
333 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Vanishing Games. - London : Doubleday, 2015.
Annotatie
Als ‘spookvrouw’ Angela een schip met gesmokkelde smaragden heeft laten kapen, blijkt het schip meer smokkelwaar te bevatten; zij doet een beroep op ‘spookman’ Jack als de situatie te gecompliceerd wordt.
Flaptekst
Spookvrouw Angela is het brein achter het ingenieuze plan om ergens op de Zuid-Chinese Zee een schip met gesmokkelde smaragden te kapen. Het plan valt in duigen wanneer blijkt dat het schip, buiten haar medeweten, een tweede lading vervoerde - een lading die nog veel meer waard was dan de edelstenen.
Nu ze in ernstige problemen is geraakt doet Angela een beroep op haar vroegere leerling, de spookman, die ook wel Jack wordt genoemd. De twee experts moeten samen een manier verzinnen om, liefst mét beide schatten, te verdwijnen.
In Macau, verworden tot de grootste gokstad van de wereld, worden ze nagejaagd door een plaatselijke bende en, wat voor grotere problemen zorgt, door Laurence, een gevaarlijke huurling, wiens mysterieuze opdrachtgever er alles aan zal doen om zijn geheime vracht terug te krijgen.
De verdwijntruc is een ongekend spannende thriller, waarin opnieuw een hoofdrol is weggelegd voor spookman Jack Delton, een van de meest mysterieuze personages uit de moderne misdaadliteratuur.

Roger Hobbs studeerde Engels in Portland, Oregon. De verdwijntruc is zijn nieuwe boek, na zijn bekroonde bestsellerthriller Spookman, die hij schreef tijdens het laatste jaar van zijn studie en waarmee hij in 2012 debuteerde. Eerder werk van de veelbelovende jonge schrijver werd onder meer in The New York Times gepubliceerd.

Over Spookman:

'Pakkend proza, korte hoofdstukken, met opvallend veel kennis van misdadige zaken geschreven.'
DE VOLKSKRANT ****

'Hobbs' voornaamste verdienste is het creëren van beklemmende urgentie. Spookman is superieure pulp _ een soort Ocean's Eleven met een zwart randje.'
NRC HANDELSBLAD ****

'Jack Delton is een boeiend personage en zo beschreven dat hij verschillende titels mee kan.'
VRIJ NEDERLAND

'Spectaculaire actiethriller met prettig hoofdpersonage.'
EINDHOVENS DAGBLAD
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen