De vette jaren
Chan Koonchung
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2011
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 oktober 2011
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Shengshi: Zhongguo 2013
Jaar van uitgave:
2009
Plaats van uitgave:
Hong Kong
Uitgever:
OUP
Vertaald uit:
Chinees
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-5672-372-9
EAN:
9789056723729
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
262 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Shengshi: Zhongguo 2013. - Hong Kong : OUP, 2009.
Annotatie
In 2013 is vrijwel iedereen in China, ondanks wereldwijde crises, optimistisch en redelijk welvarend; enkele dissidenten vinden dat er iets niet klopt en ontvoeren een permanent lid van het Politbureau.
Flaptekst
Beijing in de nabije toekomst: er is een maand uit de officiële documenten geplukt en niemand heeft er enige herinnering aan, noch kan het iemand iets schelen. Behalve een groepje vrienden dat ten koste van alles wil uitvissen wat hier achter zit, achter deze opgelegde vrolijkheid en het collectieve geheugenverlies in China.

Wanneer ze een hooggeplaatst persoon ontvoeren en hem dwingen alles te onthullen, zijn ze tot op het bot geschokt over wat ze te weten komen - niet alleen over hun leiders, maar ook over hun eigen mensen. Het is een boodschap die de wereld op haar grondvesten zal doen schudden.

De vette jaren vertelt het verhaal van Lao Chen, een tamelijk succesvolle auteur die in een nieuw, rijk China leeft dat ontsnapt is aan de recessie die de rest van de wereld in een verlammende greep houdt. Lao Chens creativiteit heeft te lijden onder een gevoel van tevredenheid en geluk, een gevoel dat hij deelt met de rest van de bevolking. Tot hij op een paar mensen stuit dat daar helemaal geen last van heeft en met een groeiend gevoel van alarm onderzoekt waarom er een complete maand uit het collectieve geheugen van de bevolking is gewist.

De vette jaren brengt het Westen een angstaanjagende boodschap over het steeds machtiger wordende China. De roman is onderwerp van veel opwinding en debat onder de Chinese intellectuelen op het vasteland, en hoewel het boek er niet verkrijgbaar is circuleren er vele 'tweedehands' exemplaren.
Video

Literaire adressenbank
Uitgever
Interviews
Relevante links
Delen