De vleugels van de adelaar
Duitse kwesties in Europees perspectief
Hanco Jürgens
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Redactie:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
21e eeuw (945.7)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-244-0595-4
EAN:
9789024405954
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
8 pagina's
Extra pagina's:
246 pagina
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Uitgave ter gelegenheid van van het twintigjarig bestaan van het Duitsland Instituut Amsterdam. - Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Overzicht van de recente geschiedenis van Duitsland.
Flaptekst
De Duitse politiek staat onder hoogspanning, en daarmee ook Europa. Sinds de val van de Muur is in de geschiedenis van Duitsland, naast vele successen, een aaneenschakeling van crises waar te nemen: de moeizame integratie van de voormalige DDR in de Bondsrepubliek, de hervormingscrisis van de nieuwe deelstaten, de crisis van de verzorgingsstaat, de bankencrisis, het asiel- en integratiebeleid en de opkomst van het populisme. Het Duitsland Instituut biedt met dit breed opgezette boek een actueel en handzaam overzicht van de recente Duitse geschiedenis, opgesteld door vooraanstaande auteurs als Luuk van Middelaar, René Cuperus, Michèle de Waard en André Szász.

Hanco Jürgens en Ton Nijhuis zijn verbonden aan het Duitsland Instituut, het kennisinstituut in Nederland over het moderne Duitsland. Ter gelegenheid van zijn twintigjarig bestaan wordt dit prachtige jubileumboek uitgegeven.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen