De vliegschool van Meknès
Albert Uderzo
Auteur:
Uitgegeven:
Zelhem, 2014
Editie:
Eerste druk
Serietitel:
De complete Tanguy en Laverdure
Serienummer:
1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 april 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Les aventures de Tanguy et Laverdure : intégral 1
Plaats van uitgave:
Paris
Uitgever:
Dargaud
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Strips voor algemeen publiek (8-80 jaar) (361)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 13 j. e.o
Codes
ISBN:
978-90-343-0579-4
EAN:
9789034305794
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
30 cm
Omvang:
120 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Les aventures de Tanguy et Laverdure : intégral 1. - Paris : Dargaud, ©2014. - Op titelpagina: Tanguy en Laverdure. - Opnieuw vertaald en geletterd. - Bevat: De verloren raket. - Vertaling van: L'école des aigles. - Paris : Dargaud, 1961. - (Une aventure de Miche Tanguy). - . - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Brussel : Dargaud Benelux ; Haarlem : Oberon, 1979. - (Een avontuur van Tangy en Laverdure ; 1) ; Eerherstel voor een lafaard. - Vertaling van: Pour l'honneur des cocardes. - Paris : Dargaud, 1962. - (Une aventure de Michel Tanguy). - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Brussel : Dargaud Benelux ; Haarlem : Oberon, 1979. - (Een avontuur van Tangy en Laverdure ; 2).
Annotatie
Ballonstrips
Flaptekst
In dit eerste boek van de integrale heruitgave van de legendarische vliegtuigstrip Tanguy en Laverdure van Jean-Michel Charlier en Albert Uderzo is het eerste verhaal van de reeks opgenomen, dat vroeger in tweeën geknipt verschenen is in de albums De verloren raket en Eerherstel voor een lafaard.
Een zeer uitgebreid dossier (haast een boek of zich) met zeldzame documenten uit de archieven van Charlier en Uderzo en illustraties uit de begintijd van de strip is aan het boek toegevoegd, terwijl het hele verhaal opnieuw is ingekleurd vanwege de slechte kwaliteit van de vroegere inkleuringen. Ook is het verhaal volledig opnieuw vertaald en geletterd.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen