De vulkaan van Kwansuis
... Sfar
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2004
Editie:
1e dr
Serietitel:
Donjon. Avondschemer
Serienummer:
102
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Vertaald uit:
Frans
(Overige) personen
Co-auteur:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Strips algemeen (360)
Codes
ISBN:
90-225-3874-5
EAN:
9789022538746
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
30 cm
Omvang:
48 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Oorspr. Franse uitg.: Delcourt, cop. 2000.
Annotatie
Ballonstrip.
Flaptekst
In het onstuitbaar uitdijende en hoogst absurrde universum van de verschillende Donjon-reeksen, waarvan de meest bekende. Donjon Zenit, niet langer een introductie behoeft, is De vulkaan van Kwansuis het tweede deel in het tijdperk Avondschemer, de reeks waarin het verval van de slottoren, de Donjon, centraal staat.
Iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen. Zo gaat de tekst van een mooie song. De inhoud sluit naadloos aan op het motto van de handelende personages in De Vulkaan van Kwansuis.
Iedereen heeft namelijk zo zijn of haar specifieke problemen, en iedereen probeert daar op eigen wijze een oplossing voor te vinden, Marvin, bijvoorbeeld, is stapelverliefd op Nicole, die hem radicaal afwijst, maar hij weigert daar publiekelijk aan toe te geven. Koning Stof tobt voort. Om aan zijn stille lijden een eind te maken besluit hij tot een bezoek aan de Grote Khan, om een oude vriend te bevrijden die door de Khan gevangen wordt gehouden. Marvin, die met Nicole dus geen steek verder komt, besluit koning stot op zijn missie te vergezellen. Hij heeft behoefte aan gezelschap. Net als u, laat hij de koning fijntjes weten.
Hoe zal dat aflopen? Immers, iedereen is de weg kwijt. en de weg is van iederreen En ook: alle wegen leiden naar de vulkaan van de title.
Sfar en Trondheim scheppen een uniek oeuvre in het ritme van 'n levenswerk per jaar. Lachen, gieren, ver bazen... deze twee draaien werkelijk nergens hun handen en voeten voor om. - Martin Lodewijk.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen