De VW-bus
van toen tot nu
Wolff Weber
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2017
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Gebiebter Bulli
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Redactie:
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Automerken (657.73)
NUR:
Auto's (462)
Codes
ISBN:
978-90-483-1498-0
EAN:
9789048314980
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
224 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Gebiebter Bulli. - KOMET Verlag GmbH. - Met register.
Annotatie
Informatie in woord en beeld over de Volkswagenbus, de ontstaansgeschiedenis, modellen en generaties, gebruikers en verzamelaars.
Flaptekst
Met het 'hippiebusje' heeft VW een indrukwekkend stukje autogeschiedenis geschreven. Het eerste VW-busje, de zogenoemde T1, rolde op 8 maart 1950 van de band. Daarmee begon een tijdperk dat voortduurt tot op heden, tot de fonkelnieuwe T6. In de tussenliggende jaren is het VW-busje een heus cultobject geworden.

Dit rijk geïllustreerde boek schetst de technische ontwikkeling vanaf de VW-bus T1 tot en met de T6, inclusief de diverse uitvoeringen, specials en omgebouwde versies. Onderhoudend en informatief: huidige en toekomstige fans lezen en zien hier waarom dit voertuig zo populair is bij alle generaties. Als personenbus voor een uitstapje, als bestelwagen voor ambachtslieden of als ambulance, brandweerwagen of politiewagen: het VW-busje is een echte alleskunner. Niet in de laatste plaats symboliseert dit busje voor individualisten ook nog eens vrijheid en avontuur, wat duidelijk blijkt uit de verhalen over reizigers, verzamelaars en sleutelaars.

Dit omvangrijke boek is zowel geschiedenis- als verhalenboek, en bevat een schat aan technische weetjes en emotionele hoogtepunten. Een absolute must voor iedere liefhebber van VW-busjes!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen