De Zahir
Paulo Coelho
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
13 februari 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
O Zahir
Jaar van uitgave:
2005
Plaats van uitgave:
Rio de Janeiro
Uitgever:
Rocco
Vertaald uit:
Portugees
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-295-8443-2
EAN:
9789029584432
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Grote letter uitgave:
Ja
Omvang:
372 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: O Zahir. - Rio de Janeiro : Rocco, cop. 2005. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, 2005. - Met grote letter gedrukt.
Annotatie
Als de vrouw van een succesvolle schrijver plotseling verdwijnt, wordt zijn zoektocht naar haar tevens een pelgrimstocht.
Flaptekst
De verteller van De Zahir is een internationaal beroemde auteur, die geniet van zijn succes. Hij is al jaren gelukkig getrouwd met Esther, een oorlogscorrespondente. Op een dag verdwijnt zij spoorloos. de schrijver blijft vol vragen achter. Is Esther ontvoerd, vermoord, of is ze gevlucht uit een onbevredigend huwelijk?

De zoektocht naar zijn vrouw voert de schrijver uit zijn veilige leventje in Frankrijk naar Spanje, Kroatiƫ en uiteindelijk de kale landschappen van Centraal-Aziƫ. Zijn queeste over ongebaande paden brengt hem niet alleen dichter bij zijn vrouw, maar ook bij de essentie van zijn eigen leven, de aard van de liefde en de macht van het lot.

Met De Zahir toont Paulo Coelho zich niet alleen een krachtig en meeslepend verteller, maar hij laat ook zien wat het is een mens te zijn in een wereld vol mogelijkheden.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen