De Zeeuwse streekdrachten
handboek voor het maken van kleding
Jeanine Dekker
Auteur:
Uitgegeven:
Zwolle, 2018
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO's:
Ontwerpen, knippen en naaien van kleding (625.3)Klederdrachten; Nederland (907.5)
NUR:
Vormgeving en design (656)
Codes
ISBN:
978-94-625-8253-8
EAN:
9789462582538
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
31 cm
Omvang:
264 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Uitgave in samenwerking met Stichting De Zeeuwse Streekdrachten. - Vervolg op: De Zeeuwse streekdrachten 1800-2000. - Kleverskerke : Stichting De Zeeuwse Streekdrachten, ©2005. - Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Korte geschiedenis van de specialistische kennis rond het maken van Zeeuwse streekdrachtkleding met daarna patronen, foto's, tekeningen en werkbeschrijvingen om zelf de kostuumonderdelen op maat te kunnen maken.
Flaptekst
De Zeeuwse streekdrachten keren terug! Niet als kleding die dagelijks ons straatbeeld bepaalt, maar als een onuitputtelijke bron van inspiratie voor een eigentijdse kledingstijl. Dit boek borgt de unieke en specialistische kennis rond het maken van Zeeuwse streekdrachtkleding.

Met het verdwijnen van de traditionele vervaardigers, zoals de kleermakers en de naaisters van jakken en zwarte schorten, verdwenen ook hun kennis en vaardigheden. De geschiedenis van deze ambachten wordt in dit boek vastgelegd. En wie naald en draad ter hand wil nemen, heeft met dit boek de unieke mogelijkheid om zelf kostuumonderdelen op maat te maken. Aan de hand van werkbeschrijvingen wordt stap voor stap aangegeven hoe kledingstukken gereconstrueerd kunnen worden. Dit boek is het praktische vervolg op De Zeeuwse streekdrachten 1800-2000.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen