De zomer van Icarus
roman
Paul Gellings
Auteur:
Uitgegeven:
Groningen, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 oktober 2010
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-5452-221-8
EAN:
9789054522218
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
190 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Na een aantal jaren van rustig gezinsleven aan de IJssel wordt de verteller van het verhaal, tekenaar en graficus van beroep, opgeschrikt door een manuscript van zijn gestorven jeugdvriend. Het zou zelfs kunnen dat zijn vriend niet dood is. Om achter de waarheid te komen reist hij af naar Amsterdam-Zuid, waar hij is geboren en getogen, en waar hij destijds veel met die vriend heeft opgetrokken.

Achtereenvolgens houden een enthousiaste boekhandelaar, een medewerkster van Artsen zonder Grenzen, een escortdame en een stokoude eigenaar van een koosjere broodjeswinkel hem gezelschap in een labyrint van raadsels en persoonsverwisselingen. Totdat de meest ondenkbare verklaring zich onverwacht aandient.

De zomer van Icarus is een dubbelroman over mensen die om elkaar heen cirkelen en soms heel even aan elkaar raken, in een omgeving die door het verleden is getekend. De heldere en beeldende stijl van Paul Gellings maakt het geheel tot een zinderend boek.

VanPaul Gellings (Amsterdam, 1953) verschenen eerder o.a. de romans Witte Paarden, Zuidelijke wandelweg en De vulkaan en het meisje. Daarnaast is hij vertaler en publiceerde hij als dichter een viertal bundels waarvan de laatste in 2004 verscheen onder de titel De stem van de herfst. Met De zomer van Icarus maakt Gellings de overstap naar Uitgeverij Passage, vanwege het meer op Nederlandstalige literatuur gerichte fonds.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen