De zomer van toen
Maggie Mitchell
Auteur:
Uitgegeven:
Uithoorn, 2015
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Pretty Is
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Orion Books
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-452-0842-8
EAN:
9789045208428
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
356 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Pretty Is. - London : Orion Books, 2015.
Annotatie
Twee Amerikaanse vrouwen die als twaalfjarigen werden ontvoerd, komen weer met elkaar in contact en blijken nog veel te verwerken te hebben.
Flaptekst
Een indrukwekkend debuut van een veelbelovende auteur!

De zomer van toen is Maggie Mitchells ijzingwekkende debuutroman en gaat over die donkere bepalende zomer die Lois en Carly May onder de waakzame blik van hun kidnapper doorbrachten, en hoe die ervaring de rest van hun leven beïnvloedt.

Lois Lonsdale doceert jaren later 18e-eeuwse Britse literatuur aan een kleine universiteit in de staat New York, als ze zich gedwongen ziet de confrontatie aan te gaan met een verontrustende en obsessieve student van wie ze vermoedt dat hij de zoon van haar kidnapper is.
Chloe Savage woont in Los Angeles, is eenzaam, drinkt te veel en heeft moeite haar acteercarrière opnieuw op gang te krijgen als ze schoorvoetend de rol in een film accepteert waarvan het script haar maar al te bekend voorkomt.

Terwijl de herinnering aan die onbeschrijflijk nare ervaring die hun leven heeft getekend steeds meer de kop opsteekt, treffen de twee vrouwen elkaar uiteindelijk weer in de bossen van British Columbia, waar de film die gelijkenissen vertoont met hun schrijnende verhaal wordt opgenomen. Vervlochten levens en tegenstrijdige verlangens botsen op de set van de film, waar hun geheime verleden waarheidsgetrouw is gereconstrueerd.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen