De Zwarte Draak
Julian Sedgwick
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2013
Serietitel:
Het Mysterium
Serienummer:
1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
17 september 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The Black Dragon
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Hodder Children's Books
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-483-0913-9
EAN:
9789048309139
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
326 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: The Black Dragon. - London : Hodder Children's Books, 2013. - (The Mysterium).
Annotatie
Danny (12) is zijn ouders verloren tijdens een brand in hun circus. Hij mag met zijn tante Laura mee naar Hongkong waar zij onderzoek doet naar de bende De zwarte draak. Dan wordt tante Laura ontvoerd. Vanaf ca. 10 jaar.
Flaptekst
De twaalfjarige Danny Woo is half Chinees en half Brits. Zijn ouders zijn artiesten in het fascinerende Mysterium. Wanneer ze bij een geheimzinnige brand om het leven komen, gelooft Danny niet dat het een ongeluk was. Wanneer er op zijn nieuwe kostschool dan ook nog een explosie plaatsvindt, weet hij zeker dat er iets heel vreemds aan de hand is.

Wanneer de school wordt gesloten reist Danny met zijn tante af naar Hong Kong. Zij doet als journalist onderzoek naar een bende met de naam Triad, terwijl Danny meer probeert te begrijpen van zijn culturele achtergrond. Maar dan verdwijnt Laura, en stort Danny zich samen met zijn vriend en peetvader, de dwerg Zamora, in een gevaarlijk avontuur om haar te redden. Langzaam maar zeker ontdekt hij meer over het verleden van zijn ouders, misschien zelfs meer dan hij had willen weten...

'Papieren van het mededelingenbord dwarrelen als enorme sneeuwvlokken om hun hoofd. Een half verbrand vel papier strijkt langs zijn wang en hij steekt automatisch zijn hand uit om het te pakken. Het is zo goed als leeg en het gebruikelijke briefhoofd met het logo van de school ontbreekt. In het midden is een soort schema getekend: een zwart raster met puntjes, zeven rijen en zeven kolommen. Een daarvan - in de tweede rij van boven aan de linkerkant - is rood omcirkeld. Hij wordt er duizelig van en krijgt tranen in zijn ogen. Onder het schema heeft iemand '1030' geschreven: de cijfers zijn zwaar aangezet en staan in het papier gedrukt. Verder niets...'

Julian Sedgwick werd geboren in East Kent en studeerde Oriƫntaalse studies en filosofie aan de universiteit van Cambridge. Daarna werkte hij als boekverkoper, schilder, onderzoeker voor film en tv en als therapeut. In het schrijven heeft hij al zijn hobby's en interesses kunnen samenvoegen. Mysterium - De zwarte draak is Sedgwicks eerste jeugdboek, en onderdeel van een razend spannende trilogie. Julian woont nabij Cambridge met zijn vrouw en twee zoons. In zijn vrije tijd tekent hij graag zoveel als hij kan.

Wat ik zo fantastisch vind aan deze trilogie is de manier waarop hij de spannende magie van het circus, de grauwe, donkere wereld van Hong Kong maffia en de kracht van familie, vriendschap en vertrouwen weet te combineren. Er zijn niet veel goede boeken voor lezers vanaf een jaar of tien die zowel jongens als meisjes aanspreken, maar deze razend spannende trilogie houdt ze allemaal in hun greep!

- Saskia Kalter, Redacteur Jeugd bij Veltman Uitgevers
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen