De zwarte met het witte hart
roman
Arthur Japin
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2010
Editie:
53e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1997
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-295-7366-5
EAN:
9789029573665
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
416 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr.: 1997.
Annotatie
Het verhaal van twee Afrikaanse prinsjes die in 1837 als onderpand in een illegale handelstransactie door de Nederlandse regering naar Nederland worden gevoerd en er opgevoed. De ene past zich aan, de andere probeert zijn Afrikaanse identiteit te behouden.
Flaptekst
In 1837 worden Kwasi en Kwame, twee Afrikaanse prinsjes, aan koning Willem I geschonken als onderpand voor de illegale slavenhandel van de Nederlandse regering. In Delft worden de zwarte jongens als Hollanders opgevoed. Terwijl Kwasi zich uit alle macht aanpast en een echte Nederlander wil worden, vecht Kwame om zijn Afrikaanse identiteit te behouden en op een dag te kunnen terugkeren naar zijn volk.

Jaren later, aan het begin van de twintigste eeuw, kijkt de bejaarde prins Kwasi Boachi vanaf zijn Javaanse theeplantage terug op hun buitengewone levens. Pas dan ontdekt hij het complot waarmee de Nederlandse regering zijn Indische carrière heeft gedwarsboomd.

De zwarte met het witte hart is een van de hoogtepunten uit de naoorlogse Nederlandse literatuur en betekende de definitieve doorbraak van Arthur Japin. Er zijn meer dan 350.000 exemplaren van verkocht.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Literaire Prijzen
Relevante links
Delen