De zwarte zon
James Twining
Auteur:
Uitgegeven:
's-Gravenhage, 2008
Serietitel:
Hoogspanning
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The black sun
Jaar van uitgave:
2006
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Detective (331)
Codes
ISBN:
978-90-453-0788-6
EAN:
9789045307886
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
459 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: The black sun. - Cop. 2006.
Annotatie
Een voormalige Amerikaanse kunstdief wordt met zijn twee kompanen door de CIA ingeschakeld bij het oplossen van drie merkwaardige incidenten in Londen, Praag en de Verenigde Staten.
Flaptekst
Drie steden. Drie misdaden. Wat is de connectie?

In De Zwarte Zon jagen de CIA, schatjagers en neonazi¿s elkaar op in een zenuwslopende race langs steden als Londen, Sint-Petersburg, München en Zürich.


In Londen wordt een overlevende van Auschwitz in zijn ziekbed vermoord. De daders ontkomen met een macabere trofee, zijn linkerarm. In Amerika steelt een gewelddadige bende een Enigma-decodeermachine uit de Tweede Wereldoorlog uit een museum. In Praag wordt een ogenschijnlijk waardeloos schilderij uit een synagoge ontvreemd. De tentoonstelling ter herinnering aan de holocaust wordt vernield.


Tom Kirk, voormalig meesterdief, heeft zijn criminele verleden achter zich gelaten. Maar de CIA laat hem niet met rust, sterker nog, de dienst heeft hem nodig. Als Tom zich met zijn compagnons Archie en de aantrekkelijke Dominique met de misdaden bemoeit, ontdekt hij dat die slechts drie stukjes zijn van een puzzel. Een puzzel die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door een geheime orde SS-ridders is bedacht.


James Twining werd geboren in Londen, studeerde Frans in Oxford en werkte vervolgens voor de investeringsbank UBS. Hij woont met zijn vrouw in Londen en schrijft nu fulltime thrillers. Zijn debuut, De roof van de Double Eagle, werd geroemd vanwege zijn actierijke plot en snelle scènewisselingen en verkocht in Groot-Brittannië meer dan 100.000 exemplaren.
`Een fascinerend en spannend debuut, geschreven met stijl en lef. Twining is een waardig opvolger van Forsyth, Follet en Higgins.¿
¿ Christopher Reich, auteur van onder andere Bankier van de duivel

Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen