Dinsdag is voorbij
Nicci French
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Editie:
Achttiende druk
Serietitel:
Een Frieda Klein thriller
Serienummer:
tweede deel
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
19 februari 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Tuesday's gone
Jaar van uitgave:
2012
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Joseph
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire thriller (305)
Codes
ISBN:
978-90-263-3074-2
EAN:
9789026330742
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
446 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Tuesday's gone. - London : Joseph, 2012. - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Anthos, 2012. - (Een Frieda Klein thriller ; deel 2). - Bijlage ontbreekt.
Annotatie
Een sociaal werkster treft bij een cliƫnte een naakte, dode man aan. De Londense politie schakelt psychoanalytica Frieda Klein in om met de verwarde vrouw te gaan praten.
Flaptekst
French, 'Dinsdag is voorbij'
Het tweede deel met psychoanalytica Frieda Klein die tegen wil en dank wordt meegesleurd in de afschuwelijke wereld van misdaad en moord.

In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het opgezwollen, door vliegen bedekte lijk van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Onderzoek toont aan dat de man pas na zijn dood naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, maar haar uitspraken stellen de recherche voor raadsels. Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp, en weer raakt zij verstrikt in de duistere kanten van het leven. Zij komt erachter dat het slachtoffer geen onschuldige was, maar een gewiekste zwendelaar die profiteerde van de angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt over diens verledens en ook zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen