Dis
roman
Marcel Möring
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2008
Editie:
4e dr
Serietitel:
Ulysses
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2006
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-234-2930-2
EAN:
9789023429302
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
507 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr.: 2006. - Met lit. opg.
Annotatie
Twee joodse mannen dwalen door de Nacht van Assen, de vooravond van de TT motorraces, als door de hel van Dante.
Flaptekst
Jakob Noach, tijdens de Tweede Wereldoorlog ternauwernood ontsnapt aan de Duitsers, vestigt zich in de jaren vijftig als schoenmaker in Assen. Door zijn verbeeldingskracht en ondernemingsgeest weet hij zich in een aantal decennia te ontwikkelen tot de meest invloedrijke ondernemer van de stad. Dit geeft hem echter niet de genoegdoening voor het verlies van zijn ouders en broer en aan deze tragiek van de geschiedenis ontkomt de generatie na hem evenmin.
Dis is Dantes benaming voor de stad in de hel. Marcel Möring modelleerde zijn nieuwe grote roman, die zich tijdens de nacht van de TT in Assen afspeelt, naar de Inferno. Maar de hel van Assen wordt niet bevolkt door overspeligen, bedriegers en moordenaars. In Dis wordt de hel bewoond door mensen die net als Jakob Noach speelbal zijn van hun tijd. Hun hel is de hel die gemaakt wordt door anderen. Dis is een rijke roman die verwijst naar literatuur, filosofie en historie; veelomvattend en zeer eigentijds.
Dis is onder meer verkocht aan HarperCollins USA en Luchterhand in Duitsland. In Engeland werd het door The Times bestempeld als `magnificent .
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen