Dode leeuwen
Mick Herron
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2019
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
5 februari 2019
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Dead lions
Uitgever:
©2013
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-446-3544-7
EAN:
9789044635447
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
335 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Dead lions. - ©2013.
Annotatie
Als een voormalige agent van MI5 dood wordt aangetroffen, tracht zijn vroegere collega te achterhalen waar hij aan is gestorven en of er wellicht Russische agenten achter zitten.
Flaptekst
Winnaar van de CWA Gold Dagger Award
The Times Thriller van het jaar

Waarom gaan bij Jackson Lamb, de baas van Slough House, het afvalputje van de Britse geheime dienst, alarmbellen rinkelen wanneer een man in een bus overlijdt?

De stemming wordt nog grimmiger wanneer het mobieltje van het slachtoffer een veelzeggend codewoord blijkt te bevatten. De vermoorde man was aan het einde van de Koude Oorlog een collega van Lamb, een oude rot in het spionnen-vak.

Herleven nu de Sovjet-praktijken? Een Rus, wiens dagen zijn geteld (maar onderschat nooit de mensen die niets te verliezen hebben) zint op wraak vanwege de geheimzinnige verwoesting van ZT/53235, een plaats waar plutonium werd geproduceerd. Intussen meldt een andere Rus, wiens tijd juist nog lijkt te moeten beginnen, zich voor een veelbelovend onderhoud in Londen.
Dode leeuwen is een ongekend spannende, maar ook heel geestige literaire thriller van Mick Herron, het nieuwe wonder van de Britse spionageroman.

Mick Herron werd in 1968 geboren in Newcastle en studeerde Engels aan Balliol College in Oxford. Zijn spionagereeks rondom agent Jackson Lamb werd bejubeld in de Engelse pers en maakte hem op slag beroemd.

‘De fraaiste nieuwe misdaadserie van dit millennium.’
Mail On Sunday

‘Behoort beslist tot de beste Britse spionagefictie van de afgelopen 20 jaar.’
Metro
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen