Dokteren in ... ... Suriname
A. Snijdewind
Uitgegeven:
Haarlem, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 maart 2010
(Overige) personen
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Ervaringen uit de dokterspraktijk (602.7)
NUR:
Geneeskunde algemeen (870)
Codes
ISBN:
978-90-77322-47-5
EAN:
9789077322475
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
16 cm
Omvang:
192 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Omslagtitel.
Annotatie
Ervaringen van Nederlandse huisartsen en psychiaters in Suriname, afgewisseld met enkele gedichten, Anansi-verhalen en recepten.
Flaptekst
Dokteren in Suriname is een verhaal apart. Voor veel Nederlandse artsen is Suriname een land vol contrasten. Wat je verbaast en inpalmt tegelijk. Vele bevolkingsgroepen leven naast en met elkaar. Ieder met hun eigen identiteit en toch voldoende ruimte biedend aan elkaar. Competitie en competentie, coƶperatie en concurrentie. Het is er. Je voelt het, je merkt het, maar op een of andere manier stoort het je niet. Als ware het een symbiose, het past in het land.

Een bijzondere ontmoeting met enthousiaste collega's voor wie wij veel bewondering hebben gekregen. De uitwisseling van kennis, gevoel, ervaringen en vaardigheden staan centraal. Spannend om te doen en uitnodigend en interessant tegelijk om mee te maken. Een bron van positieve energie.

Een relaas van Nederlandse huisartsen en psychiaters op werkbezoek in Suriname, zowel in Paramaribo als in de binnenlanden.

Boeiende verhalen worden afgewisseld met romantische Surinaamse gedichten, sfeervolle fotografie uit het Suriname van rond 1920 en uit het Suriname van nu en smaakvolle lokale gerechten. Ook hebben wij hier Johan Ferrier willen herdenken door hem, in onze gedachten, enkele Anansiverhalen te laten voorlezen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen