Donkere palissaden
paalhoofden in Zeeland
Pauline van Lynden
Uitgegeven:
Doorn, 2007
Editie:
1e dr
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Rijshoutconstructies (697.4)
NUR:
Fotografie, film, video als kunstvormen (652)
Codes
ISBN:
978-90-811850-1-1
EAN:
9789081185011
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
295 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Van deze 1e dr. zijn 1250 ex. als speciaal gebonden, genummerde en gesigneerde opl. uitgegeven. - Met lit. opg.
Annotatie
Cultuurhistorisch overzicht in woord en beeld in combinatie met hedendaagse foto's over de paalhoofden langs het strand in Walcheren.
Flaptekst
De houten palenrijen die op de Zeeuwse stranden het lager gelegen gebied achter de duinen en dijken al vijfhonderd jaar tegen de zee beschermen, vormen een belangrijk cultuurhistorisch erfgoed. zij getuigen van een lange geschiedenis van vallen en opstaan in de strijd van de mens tegen het water. Naast haar uitvoerige onderzoek, waarover zij in dit boek vertelt, maakte Pauline van Lynden rond de Walcherse paalhoofden talloze foto┬┤s, in alle seizoenen en onder allerlei omstandigheden, volgend in een lange traditie van kunstenaars op dit strand. Vanuit een persoonlijk oogpunt wordt het bijzondere karakter van deze kust en haar bescherming beschreven, doorweven met aan het strand geschreven dagboeknotities en schetsen van Van Lyndens ontmoetingen met mensen wier dagelijks leven nauw met de zee verbonden is en ingaand op de strijd tegen kusterosie nu en in de toekomst.

Winnaar Zeeuwse Boekenprijs 2008. Ook in het Engels verkrijgbaar als A RESISTIBLE FORCE.

Pauline van Lynden publiceerde eerder het succesvolle Rajasthan, dat in vier talen verscheen. In 2018 publiceerde Visual Legacy haar boek Levend IJzer, geschreven met Vanessa Everts.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen