Dood en sterven in het leven van mensen met een verstandelijke handicap
Erik Bosch
Auteur:
Uitgegeven:
Soest, 2006
Editie:
4e dr
Serietitel:
PM-reeks
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 juli 1996
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1996
Plaats van uitgave:
Baarn
Uitgever:
Nelissen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO's:
Sociale problemen van en zorg voor verstandelijk gehandicapten; algemeen (326)Psychologie van leven en dood (418.7)
NUR:
Orthopedagogiek (848)
Codes
ISBN:
90-244-1364-8
EAN:
9789024413645
ASW:
Wetenschappelijk boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
144 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Verschijnt onregelmatig. - Varianttitel: PM-kernthema's. - Ook o.d.t.: PM. - Vanaf zomer 2001 uitg.: Soest : Nelissen. - Voortz. van: Proces-materiaal. - 1e dr.: Baarn : Nelissen, 1996. - Met lit. opg.
Annotatie
Bespreking van problemen en dilemma's die zich voordoen bij de (beroepsmatige) begeleiding van verstandelijk gehandicapten met betrekking tot het sterven en de dood.
Flaptekst
In dit boek wordt met zeer praktische, herkenbare voorbeelden de beleving verduidelijkt van mensen met een verstandelijke handicap die met de dood en sterven te maken krijgen. Begeleiders, ouders en anderen voelen zich regelmatig verlegen met deze thematiek. Hun wordt een kader aangereikt.

Aan bod komen rouw van mensen met een verstandelijke handicap, het belang van visualiseren en concretiseren, rituelen en stervensbegeleiding. Het belang van kennis van iemands leefwereld en de relatie met medebeownders en familie en de noodzaak van een goed functionerend team. De auteur gaat in op onze eigen emoties: wanneer deze de ruimte krijgen, baant dat de weg voor ruimte voor diegenen die aan onze zorgen zijn toevertrouwd.

Dit boek is geschikt voor alle werkers in de zorgsector en familieleden van mensen met een verstandelijke handicap. Discussies en opdrachten aan het eind van het boek maken het ook zeer geschikt voor studenten mbo en hbo. Instellingen en organisaties kunnen met het aangereikte kader hun visie en beleid op dit thema kritisch bezien.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen